Taliansky gastro víkend | 24.-26. máj 2019
Talianský šéfkuchár Luca Nucciarelli, ktorého láska k vareniu priviedla až na Slovensko. Dnes pôsobí ako šéfkuchár v reštaurácii Pezzo D´Italia vo Vrútkach. Začínal už ako 16 ročný mladík v reštaurácii u svojej tety v Toskánsku.
OCHUTNÁVKY:
CENA 10€/osoba
- Domáci chlieb s caprese šalátom
- Vyprážané kalamáre, majonéza s medvedím cesnakom
- Chips z prosciuta crudo s cibuľovým chutney, kozí syr a smrekový olej
- Grilovaná polenta s parmezánovou espumou
DEGUSTAČNÉ MENU:
CENA 45€/osoba
PREDJEDLO:
- Paradajka plnená zaúdeným baklažánom a guanciale podávané s omáčkou z ricotty, kaviár s balzamicovým octom a bazalkovým olejom
POLIEVKA:
- Fazuľový krém s krúpami a chmeľom, tartar z kreviet a žĺtkové kvapky
CESTOVINA:
- Domáce spaghetti podávané na omáčke z fermentovaného cesnaku, sardinky, espuma z bufalo mozzarelly, gél z paradajok a kaparový prach
HLAVNÉ JEDLO:
- Panenka z mangalice, pyré z bielej špargle, púpavové výhonky, tapioca zo sladkého drievka a omáčka z brandy a ružového korenia
DEZERT:
- Čokoládovo škoricový mousse, mandľové pusinky, gél z modrého ibišteka