Španielsky gastro víkend | 28.-30. jún 2019
V sobotu 29.6. si vychutnajte španielsky temperament na tanieri všetkými zmyslami. Aj tento rok sa môžete tešiť na gastronomický zážitok v podaní španielského šéfkuchára Yelel Cañas Formiconi. Lásku pre varenie získal ešte ako malý chlapec, keď ho jeho mama učila ako efektívne využívať miestne zdroje pre prípravu vynikajúcich pokrmov.
Cestuje po svete, aby mohol objavovať nové chute a podeliť sa o svoje skúsenosti aj s ostatnými. Je to nenapraviteľný vtipkár a kuchár s vášnou, ktorého môžete sledovať aj prostredníctvom Instagramu @yelel_kiaora
Španielsky Gastro VíkendOCHUTNÁVKY:
CENA 10€/osoba
- Španielska svadba: Ančovičky, zelené olivy a zelené chilli
- Chobotnica s omáčkou z Kanárskych ostrovov
- Šalát so sépiou
DEGUSTAČNÉ MENU:
CENA 45€/osoba
CHOD 1:
-
„Ajoblanco“ Cesnakovo – mandľová studená polievka s hroznom
CHOD 2:
-
„Mar y montaña“ Králičia a krevetová terina s omáčkou z plodov mora
CHOD 3:
-
„Bacalao al Pil Pil“ Filet z tresky konfitovaný v omáčke typickej pre oblasť Basque country, vyrobenej z olivového oleja, cesnaku a papriky
CHOD 4:
-
„Carrilleras“ Bravčové líčka 12 hodín pomaly dusené na červenom víne, so zemiakovými štruktúrami a espumou zo sladkého vína
CHOD 5:
-
„Torrija“ Horúci puding z chleba, mlieka a škorice, s jablkovou a rozmarínovou zmrzlinou